blog

Voordelen van nieuwbouw

Geplaatst op 13 juli 2018

Sta je nog voor de keuze om een nieuwbouwwoning of een bestaande woning te kopen? We geven je alvast een paar redenen om voor nieuwbouw te kiezen. Je ontdekt dan al snel dat je in een nieuwbouwwoning wel héél aangenaam woont. Ontdek hier de voordelen van nieuwbouw.

Bewust Nieuwbouw

De meeste mensen hebben weinig ervaring met het kopen van een huis, laat staan een nieuwbouwhuis. Op de website www.bewustnieuwbouw.nl wordt (onafhankelijke) informatie gegeven over nieuwe huizen: over bijvoorbeeld installaties, materialen en energiezuinigheid. Maar ook over garanties, bouwkundige ondersteuning en keuringen, financiering en hypotheken. Verder laten ze je zien welke stappen je kunt zetten in de zoektocht naar een nieuw huis. Bewust Nieuwbouw heeft als doel je zo goed mogelijk te informeren over nieuwbouw en nieuwbouwhuizen, zodat je bewuster voor nieuwbouw kunt kiezen.

Meer zekerheid

Hendriks Bouw en Ontwikkeling is aangesloten bij Woningborg. Je krijgt daarom het zogenaamde garantiecertificaat van Woningborg. Een bewijs dat je kiest voor een goed project en een betrouwbare bouwer. Gaat er iets mis tijdens de bouw, dan wordt het voor je opgelost. Je krijgt niet voor niets jarenlange garantie.

Lagere energielasten

Energiekosten vormen een belangrijk deel van je maandelijkse woonlasten. Bij een nieuwbouwwoning van Hendriks Bouw en Ontwikkeling zijn je woonlasten lager dan bij bestaande woningen. Ze voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit en hebben zodoende het hoogste energielabel A. En het is gewoon heel comfortabel wonen, zo’n goed geïsoleerd huis.

Minder onderhoud

Wonen in jouw nieuwe huis begint niet met repareren en vervangen. Jouw woning is tenslotte splinternieuw. De komende jaren heb je dan ook nauwelijks onderhoud aan je huis. Je bespaart direct op onderhoudskosten. Heel aangenaam.

Gezellige woonwijk

Je zult zien hoe snel er een gezellige buurt ontstaat. Alle bewoners zijn nieuw in een nieuwbouwwijk en ze willen elkaar graag leren kennen. Je ontmoet je nieuwe buren regelmatig, soms al direct na aankoop, gedurende de bouwperiode en tijdens de verhuisperiode. Het is opvallend hoe snel er een vriendelijke sfeer en een gezellig buurtgevoel ontstaan.

Creëer jouw droomhuis

Je kunt jouw woning van Hendriks Bouw en Ontwikkeling naar jouw smaak laten realiseren. Je hoeft het niet te doen met de keuken of de badkamer die vorige bewoners mooi vonden. Je kunt al tijdens de bouw voor tal van opties kiezen of zelfs voor maatwerk. Dat levert je veel extra woonplezier en een gezonde trots op!

Meerwaarde

Nieuwbouw woningen stijgen sneller in waarde dan bestaande woningen. Dat is niet verwonderlijk. Je steekt geen geld in overdrachtsbelasting of kostbare vervanging van een keuken of badkamer. De waarde van jouw woning is daardoor al snel hoger dan je hypotheek.