blog

Nieuwbouw kopen in het Componistenkwartier

Geplaatst op 13 juli 2018

Je komt al gauw in aanmerking voor een koopwoning. Wist je dat de netto maandlasten bij kopen vaak een stuk lager zijn dan bij huren? Waar moet je rekening mee houden als je een huis gaat kopen? Wij geven je hieronder wat tips!

Hét moment om te kopen is nu

Het kan juist nu een hele slimme zet zijn om een huis te kopen. De verscherpte regelgeving op het gebied van hypotheken blijft de komende jaren nog aanhouden. Mocht je van plan zijn een huis te kopen, dan is het extra slim om dat nu te doen! Want binnenkort:

  • Kun je steeds minder lenen t.o.v. woningwaarde
  • Kun je steeds minder lenen t.o.v. inkomen
  • Trekt de woningmarkt nog verder aan, waardoor verkoopprijzen zullen stijgen
  • Neemt mogelijk de hypotheekrente toe, de rente is nú extreem laag

Huren versus kopen

Huizenkopers zijn in toenemende mate goedkoper uit dan mensen die nu een huis huren. Dat blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant waarin een vergelijk is gemaakt tussen de prijs per vierkante meter bij huur- en koopwoningen. Een koopwoning is vaak enkele euro’s per vierkante meter goedkoper per maand dan een sociale huurwoning! Met de aflossingsverplichting op hypotheken bouw je bovendien gegarandeerd eigen vermogen op. In tegenstelling tot ‘weggegooide’ huur, die overigens ook nog eens elk jaar flink omhoog gaat, is nu een huis in het Componistenkwartier kopen een goede investering voor de toekomst!

Nieuwbouw?

Op de website Bewust Nieuwbouw vind je heel veel informatie over alles wat met het kopen van een nieuwbouwhuis te maken heeft, zodat je met meer kennis van zaken (ofwel: bewuster) voor nieuwbouw kunt kiezen. Bekijk bijvoorbeeld eens het stappenplan voor het kopen van een nieuwbouw huis of alle voordelen van nieuwbouw.

Bereid je goed voor op het gesprek met de hypotheekadviseur

Bereken zelf alvast met online rekentools zoals die van de Hypotheker wat je maximaal kunt lenen. Informeer bij de hypotheekadviseur ook over zaken zoals de starterslening, nationale hypotheek garantie en koopsubsidies. Laat je goed adviseren door een ervaren en onafhankelijke hypotheekadviseur.