nieuws

Nieuw woningtype E2 in het Componistenkwartier

Geplaatst op 17 mei 2019

Meer betaalbare woningen voor starters

In het project Componistenkwartier te Oss komen meer betaalbare woningen voor starters. Dit naar aanleiding van de grote vraag vanuit de markt naar eengezinswoningen in het prijssegment € 240.000 tot € 250.000.

Om dit mogelijk te maken, zijn een aantal van de drie laagse woningen getransformeerd naar twee laagse woningen.

Planaanpassing met extra twee laags woningen

Projectontwikkelaar René Detmers: “Bij de verkoop van de woningen waren met name de  twee laags woningtypes snel uitverkocht. Bij de makelaar bleef de vraag bestaan vanuit de markt naar meer woningen in dit prijssegment. In overleg met de gemeente Oss hebben we besloten het project aan te passen en al in de eerste fase extra twee laags woningen te bouwen en zo te voorzien in de behoefte van onze klanten.

René Detmers: “het nieuwe woningtype E2 is een ruime woning met twee woonlagen, 3 slaapkamers, een complete badkamer en een berging aan de voorzijde van de woning. Aan de achterzijde sluit de tuin van deze woning aan op het prachtige stadspark dat hier straks gaat ontstaan, waardoor je heerlijk in het groen woont en toch alle voorzieningen van de stad binnen handbereik hebt. We denken hiermee goed in te spelen op de grote vraag naar betaalbare woningen voor startende kopers.”