Wonen in Oss

Wonen in Oss

Het gezellige centrum van Oss heeft heel veel te bieden, en is op minder dan 5 minuten fietsafstand van Componistenkwartier.

Oss

In het gezellige centrum van Oss vindt je een uitgebreid aanbod aan winkels en horecagelegenheden. Uitgaan doe je in een van de vele gezellige cafés, maar ook een avondje theater in De Lievekamp behoort tot de mogelijkheden. En voor wie nog meer cultuur wil, is er het Museum Jan Cunen, een dynamisch museum voor zowel jong als oud. Ook is er Het Oude Raadhuis, Museum voor beeldende kunst.

Veelzijdige woonplaats

Oss is een zeer geschikte woonplaats voor gezinnen met kinderen. Naast de vele onderwijsmogelijkheden, kent Oss ook vele speeltuinen zoals Speeltuin Elckerlyc met de bijzondere naastgelegen educatieve kinderboerderij. Een must met kleine kinderen! In de bosrijke, glooiende zuidkant van de stad kunt u uitstekend fietsen en wandelen. Aan de noordzijde treft u het uitgestrekte landschap aan van de Maasoevers.

Oss is ook een bedrijvige stad. Van oudsher is Oss met trots een echte arbeidersstad. Er is veel werkgelegenheid. Maar ook voor natuurliefhebbers is Oss een ideale woonplaats. Het grenst aan natuurgebied De Maashorst; het grootste natuurgebied van Brabant. De directe omgeving biedt niet alleen afwisselende landschappen, dankzij de ligging op de rand van hogere droge zandgronden en lager gelegen kleigronden en de meanderende Maas, maar ook gezellige dorpen als Megen en Ravenstein.