nieuws

Componistenkwartier in het nieuws

Geplaatst op 29 november 2018

Sibeliuspark Oss: ‘Zo’n groot en functioneel park kent Oss nog niet’ 

OSS – Tien jaar lagen ze te verstoffen, de plannen voor het Sibeliuspark in Oss. Nu de woningmarkt gloeit lijken ze weer haalbaar. 

Een waterplein, horecaplein, sportcluster, speelheide en een buurttuin. En twee fietstunnels, een fietsbrug en een breed lint van asfalt dat al deze verschillende plekken met elkaar verbindt. Dat is in grote lijnen het voorlopige ontwerp voor het Sibeliuspark in Oss. De eerste schetsen van dit park zagen in 2008 het licht. Maar de tekeningen verdwenen in een diepe la als gevolg van de crisis op de woningmarkt. Zonder woningbouw geen park. 

Nu de Talentencampus en Park Zwanenberg aan de overzijde van de Saal van Zwanenbergsingel bijna zijn afgerond, met De Kwekerij een eerste woningbouwproject is gerealiseerd en de eerste fase van het Componistenkwartier in de verkoop is, wordt het stof van de parkplannen geblazen. 

Lees verder op de website van het Brabants Dagblad 

 Nieuwe beelden van het park 

Om het park beter te visualiseren wordt er momenteel hard gewerkt aan een filmpje en aantal beelden. Zodra deze beschikbaar zijn, brengen wij u daarvan op de hoogte. 

Kijk onder woningaanbod voor de nog beschikbare woningen of neem contact op met de makelaar.